4 Şubat 2014 Salı

Facebook’un haber uygulaması ''Facebook Paper'' yayında

Facebook  blogundan yaptığı açıklamayla uygulamayı resmi olarak duyurmuş oldu. Uygulama Pazartesi’den itibaren App Store’da iPhone kullanıcılarına sunulacak.
Facebook’un kullanıcıların daha fazla haber görmesini sağlamak için yeni özellikleri devreye alması bir yana, Paper sosyal ağın mobil odağında büyüme isteğinin önemli bir parçası. 19 farklı konuyla kullanıcısına ulaşacak olan Paper’da Facebook’un haber akışı da bulunuyor.
Sosyal ağ haberleri ve alt kategorileriyle Flipboard’a birebir rakip olarak Paper’ı çıkaran, Facebook’un şu ana kadar 160 milyon dolar yatırım almış Flipboard’u satın almak için görüşme yapıp yapmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tasarımı ve kullanımıyla ilgili kolaylığı hazırlanan videodan anlayabildiğimiz uygulama, Facebook mobil uygulamalarından farklılığını ortaya koyuyor. Özellikle videoda dikkati çeken detaylardan birisi de tek parmak üzerine kurgulanması; haberi ve görseli büyütme gibi özellikler tek parmakla mümkün kılınmış.

Video oynatma konusunda Facebook’un haber akışında kullandığı gibi Paper’da tıklamayla birlikte otomatik başlatma özelliği bulunuyor. Onaylı yayıncıların makalelerinin yer alacağı Paper’da kullanıcılar kendi hikayelerini de paylaşabilecek. Yeni nesil blog platformu olması konusunda biraz erken olsa da Paper’ın şablonları ve kullanım kolaylığı kullanıcı temelli içerikli ilgili gelecekte farklı noktalarda göreceğimiz ihtimallerini güçlendiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder